Cocktail recept: Opa’s thee
“Ik ben mij ervan bewust dat ik niet ieders smaak ben… ik zou toch liever iemands guilty pleasure zijn. Bij een bezoek aan oma krijgt u een kopje thee met een koekje, maar gaat u langs bij opa, dan kunt u een ondeugende versie verwachten.”
Wilt u zelf deze cocktail maken? Het bar team van de Twenty Third Bar deelt graag het recept van Opa’s thee met u. Creëer zelf uw Okura moment met deze verrassende cocktail geïnspireerd op het spectaculaire uitzicht over Amsterdam. Perfect voor uw vrijdagmiddagborrel thuis of wanneer u gewoon zin hebt in een heerlijke cocktail.
Ingrediënten
50 ml Don Julio Reposado (tequila)
30 ml Willems Wermoed (vermout)
20 ml Zelfgemaakte kaneeltheesiroop
Garnering Sinaasappelschil
Garnering Kaneelstokje
De bovenstaande merken worden aanbevolen, andere soorten tequila of vermout kunnen ook worden gebruikt.
Recept kaneeltheesiroop (1 liter)
Verwarm al roerend water en suiker (1:1) in een pannetje en laat de suiker oplossen. Voeg vervolgens kaneel naar smaak toe.
Methode
1. Schenk alle ingrediënten in één glas met ijsblokjes.
2. Roer alle ingrediënten door elkaar.
3. Zeef vervolgens de mix in het theekopje.
4. Garneer met een sinaasappelschil en een kaneelstokje.
Tip: steek voor het serveren het kaneelstokje even aan voor een lekkere geur.
Geniet van uw cocktail
Of laat u het liever over aan een echte bartender?
Geniet van het betoverende uitzicht over Amsterdam in de Twenty Third Bar. Open voor zowel niet-hotelgasten als hotelgasten. Geniet hier van champagne en cocktails die voor uw ogen gemaakt worden op de 23ste verdieping.