De culinaire reis van Onno Kokmeijer en Arjan Speelman

De culinaire reis van Onno Kokmeijer en Arjan Speelman in Ciel Bleu Restaurant begon zo’n vijftien jaar geleden. Toen Onno gevraagd werd de leiding te nemen over het restaurant wist hij meteen dat hij Arjan als tweede man wilde. Hun vriendschap dateert uit hun studententijd, toen zij elkaar bij verschillende stages tegenkwamen en opvolgden. Het wederzijdse respect groeide en ze realiseerden zich dat ze veel van elkaar konden leren. Zo ontstond er een echte vertrouwensband.

Onno en Arjan bewezen een goed team te vormen. Ook al zijn ze elkaars tegenpolen, ze vullen elkaar perfect aan. Chef the Cuisine Arjan is creatief en richt zich op smaakcombinaties. Executive Chef Onno is praktischer ingesteld, hij kijkt of het haalbaar is om elk gerecht elke avond opnieuw te maken, ook als het spitsuur is. Arjan geeft de grove opzet, Onno verfijnt de gerechten en focust zich op het visuele aspect: denk aan de opmaak van het bord, het servies en de manier van serveren. Doordat Onno en Arjan zo verschillend denken, komen de meest creatieve gerechten tot stand.

 

Chefs Favourites

Zondag 8 juli organiseerden wij een exclusieve, culinaire middag in Ciel Bleu Restaurant om te vieren dat wij voor het tiende jaar op rij bekroond zijn met twee Michelinsterren. Om deze mijlpaal te vieren hebben wij een aantal getalenteerde chefs uitgenodigd. Zij hebben hun sporen verdiend in het Nederlandse culinaire landschap na afscheid te hebben genomen van de Ciel Bleu keuken. Ieder van hen zal een gerecht maken met chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Neem een kijkje op onze Instagram pagina om te zien welke chefs er aanwezig waren.