Bier-spijs combinaties bij Ciel Bleu

Het combineren van bier met eten komt niet vaak voor in een Michelinsterrenrestaurant. Als chefs van het innovatieve restaurant Ciel Bleu zochten Onno Kokmeijer en Arjan Speelman naar mogelijke manieren om bier met gerechten te combineren en deze te serveren met mogelijk een eigen bier. Deze zoektocht was niet zonder succes; in samenwerking met de erkende Brouwerij ’t IJ is er een smaakvolle Ciel Bleu IPA gecreëerd.

Ciel Bleu IPA
IPA (Indian Pale Ale) is een Brits brouwsel waarbij het alcoholpercentage en het hoprecept versterkt zijn, zodat het bier de lange boottocht naar de kolonies overleeft. Door droog hop met Waimea en Citra hop aan het recept toe te voegen krijgt het bier een bloemig, bitter karakter, daarnaast zorgt de toevoeging van kaffir limoen voor een tropisch tintje. De diepgoude kleur van het Ciel Bleu IPA maakt het een onweerstaanbaar biertje.

Hoge kwaliteit
De samenwerking met Brouwerij ’t IJ was een duidelijke keuze aangezien het één van de beste lokale brouwerijen is dat zich exclusief focust op speciaal bier. Een hoog kwaliteitsniveau is van groot belang voor de brouwerij, een duidelijke match voor Ciel Bleu’s hoge standaard. Wanneer u in Amsterdam bent is een bezoek aan Brouwerij ’t IJ zeker de moeite waard vanwege haar locatie. Omdat het gevestigd is bij een oude windmolen dit maakt het een ultieme Nederlandse setting.

Probeer het zelf!
Wilt u het Ciel Bleu bier zelf proeven? Het geelvintonijn-gerecht met softshell krab, suikermais en chorizo-olie is één van de voorbeeldgerechten die geserveerd worden in het  restaurant. De smaken van het gerecht complementeren het aroma van het exclusieve drankje. Daarnaast zorgt het restaurantteam ervoor dat het 7%-biertje met de optimale drinktemperatuur van 8-10 graden Celsius wordt geserveerd. Uitsluitend wordt het bier per flesje geserveerd en momenteel exclusief in het Ciel Bleu Restaurant. Het exclusieve Ciel Bleu IPA is slechts beperkt beschikbaar.