Bent u een zoetekauw?

Koekjes, chocolaatjes, petit fours... Het patisserie-team doet er, onder leiding van executive pastry chef Iiro Heinila, alles aan om de mooiste taarten, koekjes, chocolade pronkstukken en petit fours te creëren. Iiro leerde de kunst van de patisserie van de gerenommeerde Franse Pastry Chef Christophe Michalak en verfijnde zijn vaardigheden in Finland en Frankrijk.

Chocoladekamer
Maar weinig hotels beschikken over een eigen patisserie-afdeling. Die van Okura voorziet haar gasten van de meest heerlijke zoetigheden in de restaurants, het hotel zelf en de banqueting-afdeling.  De inrichting van de nieuwe patisserie-afdeling is inclusief een op maat gemaakte bereidingskeuken voor chocolade. Deze zogenaamde chocoladekamer is speciaal ontworpen om te zorgen voor optimale condities om met chocolade te werken. Stabiele luchtvochtigheid en een vaste kamertemperatuur garanderen de perfectie conditie voor het bereiden en verwerken van chocolade. De marmeren werkbladen blijven koel en vormen daarmee de ideale omgeving voor het maken van bonbons. De koelkasten staan constant op 14˚C, de beste temperatuur om chocolade te bewaren.

Zoete creaties
Samen met het enthousiaste patisserie-team voorziet Iiro Serre Restaurant van de heerlijkste creaties om de patisserie-trolley te vullen. U heeft hem misschien al eens aanschouwd; de trolley in Serre Restaurant met een groot aanbod aan prachtige en vooral heerlijke taartjes voor bij de koffie. Bij Ciel Bleu kan u ook rekenen op de expertise van het patisserie-team. Maar dat is nog niet alles... Wat dacht u van een gepersonaliseerde verjaardagstaart voor een gast, een doos koekjes of macarons voor een sales cliënt of 1000 petit fours voor de koffiepauze van een conferentie? Tijdens Pasen worden er gigantische chocolade-eieren in de lobby tentoongesteld, een lust voor het oog en allen handgemaakt door het patisserie-team.