Individuele workshops

Terug naar overzicht

Ervaar de culinaire hoogtepunten van Hotel Okura Amsterdam op geheel nieuwe wijze in onze kookstudio, Taste of Okura. In onze kookstudio leert u spectaculaire gerechten te bereiden onder begeleiding van Chef de Cuisine Louise O’Hare. U kunt deelnemen aan één van onze geplande workshops, afgestemd op de gerechten van het seizoen.

Boek uw workshop of masterclass

De gezondheid en het welzijn van onze gasten en collega’s heeft onze hoogste prioriteit. We volgen de maatregelen die het RIVM en de Nederlandse overheid hebben afgekondigd voor Nederland strikt op. Dit betekent dat alle workshops en masterclasses tot en met 31 augustus zijn geannuleerd. Als u een reservering heeft staan, krijgt u van ons persoonlijk bericht.

Kookstudio

Workshops
Masterclasses

Contact

+31 (0)20 6787 450

Adres

Ferdinand Bolstraat 333 1072LH Amsterdam

Individuele workshops

Wij bieden een reeks terugkerende individuele workshops in onze kookstudio. Deze workshops zijn afgestemd op de ingrediënten van het seizoen. Een selectie van onze workshops is het hele jaar door te boeken, zoals bijvoorbeeld de vlees masterclass waarin u onder andere aan de slag gaat met het Japanse Wagyu rundvlees. U kunt zich alleen of met een kleine groep tot maximaal 6 personen inschrijven voor onze periodieke kookworkshops. De groep bestaat maximaal uit 18 personen.

De ongeveer 4,5 uur durende kookworkshop speelt zich af in Taste of Okura. Hier krijgt u uitleg over de gerechten, waarna u aan de slag gaat. Iedere deelnemer werkt mee aan de creaties. Zodra alles klaar is, gaat u aan tafel om samen te genieten van het lekkers dat u hebt gemaakt. Wij sluiten elke workshop af met koffie of thee en friandises. Aan het eind van de avond krijgt u het Taste of Okura schort en alle recepten mee naar huis.

Cutting during workshop Taste of Okura
Lobster Taste of Okura

Workshops en masterclasses

De thema’s van de workshops zijn meestal seizoensgebonden, zoals kreeft, champignons of asperges. Sommige terugkerende workshops kunnen het hele jaar door worden geboekt. U kunt zich individueel inschrijven voor onze kookworkshops. De prijzen variëren tussen de € 140 en € 160 per persoon.

De workshop begint met een aperitief in onze Wine Room waar Chef Louise O’hare de workshop in detail uitlegt. Daarna gaat u aan de slag in Taste of Okura, hier brengt u de theorie in praktijk door het bereiden van drie heerlijke gerechten. Vervolgens geniet u samen met uw mede-koks van de gemaakte gerechten aan Taste of Okura’s eettafels. Alle workshops duren ongeveer 4,5 uur.

Boek uw workshop of masterclass

Masterclass vlees (inclusief Japans wagyu)

Het is geen verrassing dat de nadruk in deze workshop tijdens alle drie de gangen volledig op vlees is gericht. Leer meer over de verschillende delen van het vlees, waar op te letten bij het kiezen van vlees en welke bereiding voor welk deel geschikt is. Lees meer.

Masterclass asperge

Het meest vorstelijke ingrediënt, in Nederland beter bekend als ‘het witte goud’ keert ieder jaar in april terug in onze keukens. Van de teelt tot de bereiding blijft de asperge een bijzondere groente. Tijdens deze masterclass maakt u kennis met verschillende manieren om asperges te bereiden. Lees meer.

Masterclass wild

Het najaar is het seizoen voor wild. Dit zorgt voor diepe, aardse smaken van vlees en gevogelte. De tijd is dan rijp voor een workshop geheel gericht op wild. Tijdens deze masterclass leert u verschillende bereidingen van wild en het combineren van wild met specifieke ingrediënten en sauzen die het wildseizoen kenmerken. Lees meer.

Masterclass paddenstoelen

De zoektocht naar paddenstoelen wordt door de Italianen ook wel ‘de stille jacht’ genoemd. De natuur geeft ons deze speciale ingrediënten met romige en aardse tonen die verrassend goed samengaan met onder andere wild en knolgewassen. Lees meer. 

Masterclass vis- en schaaldieren

Samen bereiden wij drie visgerechten, met alles van rond- en platvis tot schelp- en schaaldieren en natuurlijk bijpassende ingrediënten en sauzen. Gedurende deze workshop leert u technieken voor het openmaken en bereiden van schelp- en schaaldieren, schobben, fileren en ontgraten van ronde en platte vissen. Lees meer.

Masterclass kreeft

Het seizoen van de Oosterscheldekreeft begint in maart en loopt tot en met 15 juli. Kreeft is heerlijk, maar vergt enige kennis. Na deze masterclass kunt u uw vrienden en familie verrassen met een diner inclusief kreeft. Tijdens deze masterclass werken we met Canadese, Europese en Oosterschelde kreeft. Lees meer.

Driegangendiner workshop

Elk seizoen creëert Chef Louise een nieuw driegangenmenu met de beste ingrediënten. Lees meer. 

Patisserie workshop

Ontdek de geheimen van de patissiers en chocolatiers van Hotel Okura Amsterdam. Onze experts begeleiden u door de theorie en praktijk van werken met chocolade en delen zij enkele basistechnieken om u op weg te helpen. Lees meer.

Geef een workshop cadeau

Bent u op zoek naar een indrukwekkend cadeau? Verras vrienden of geliefden met een cadeaukaart voor een kookworkshop in Taste of Okura

Bestel de cadeaukaart

Goed om te weten

  • U kunt zich met een maximum van 6 gasten opgeven voor een individuele workshop
  • Workshops worden vooraf betaald
  • Alle workshops duren ongeveer 4 en een half uur.

Allergiën en medische dieetwensen

Wij vinden het uitermate belangrijk dat gerechten voor onze gasten met allergieën en medische dieetwensen met zorg bereid worden. Gasten in de kookworkshops bereiden de gerechten zelf en voor elkaar, waardoor het niet mogelijk is om te garanderen dat deze gerechten allergeen-vrij zijn. Daarom bereiden en serveren onze chefs aparte gerechten voor gasten met een allergie of medische dieetwens. 

Uiteraard mogen deze gasten er zelf voor kiezen om het groepsmenu samen met de groep te bereiden als dit geen gevaar voor een allergische of medische reactie oplevert. Graag uw allergie of medische dieetwens vermelden bij het reserveren, zodat wij daar rekening mee kunnen houden in de voorbereiding van de workshop. 

Inclusief

  • Welkomstkoffie of -thee bij de workshops overdag.
  • Een mousserend aperitief bij de kookworkshops in de avond.
  • Water en alcoholvrije cocktails gedurende de workshop.
  • Een glas wijn bij iedere gang.
  • Koffie of thee met friandises.
  • Taste of Okura schort en recepten krijgt u mee naar huis.

Onze andere culinaire opties

Twenty Third Bar

Geniet in De Pijp van de bijzondere cocktails, geïnspireerd door de stad Amsterdam. Cocktails & Champagne Panoramisch uitzicht…

Workshop op maat

Ervaar de culinaire hoogtepunten van Hotel Okura Amsterdam op geheel nieuwe wijze in onze kookstudio, Taste of Okura.

Ciel Bleu Restaurant**

Gerechten uit de internationale keuken met een uitzicht vanaf de 23ste verdieping Geachte gast, We kijken er ontzettend…

Yamazato Restaurant*

Yamazato Restaurant serveert traditionele gerechten uit de Japanse kaiseki keuken. De typisch Japanse sfeer wordt versterkt door de service.  Geachte gast,…