City trip naar Amsterdam

Staan een paar dagen Amsterdam op uw planning voor deze zomer?

De vakantie komt er weer aan en dat betekent dat het tijd is om zomerplannen te maken. Wat dacht van een paar dagen in Amsterdam? Verblijf 2, 3 of 4 nachten in Hotel Okura Amsterdam en ontvang een reductie op de kamerprijs. Bekijk de beschikbaarheid en boek uw verblijf in Amsterdam.

De straten, grachten en parken veranderen Amsterdam in de zomer in een levendige en groene stad. Hotel Okura Amsterdam is de perfecte thuisbasis voor een paar dagen weg. Ontspan en kom tot rust in uw kamer met airconditioning en begin of eindig uw dag met een verfrissende plons in het zwembad in Nagomi Health.

Onze hoofdstad heeft zoveel moois te bieden tijdens de zomermaanden.

De grachten van Amsterdam zijn één van de meest populaire attracties van de stad. Om de hoek van het hotel vindt u Boaty, hier kunt u een elektrische privéboot huren om zelf de Amsterdamse grachten te ontdekken. U ziet verschillende soorten architectuur, monumentale gebouwen, bruggen en u vaart zelfs langs woonboten. Het is ook een optie om wandelend langs de grachten te gaan. Vergeet dan niet om een kijkje te nemen in de Negen Straatjes. De Negen Straatjes liggen midden in de grachtengordel en hier vindt u een diversiteit aan winkels en boetiekjes.

Het hotel bevindt zich in de bruisende wijk De Pijp. Breng een bezoek aan de Albert Cuijpmarkt, de bekendste openluchtmarkt van Nederland, waar meer dan 300 kraampjes worden opgezet. Of wandel door de straten gevuld met terrassen.

Ga picknicken in één van de dertig parken in Amsterdam. Het Sarphatipark, Vondelpark, Beatrixpark en Oosterpark liggen dicht bij het hotel. Van 5 mei tot 10 september worden er gratis concerten gegeven in het openluchttheater in het Vondelpark, dit is ook zeker een bezoek waard.

Wordt het buiten te warm? Breng een bezoek aan een van de wereldberoemde musea, zoals het Rijkmuseum, het Van Gogh Museum of het Anne Frank Huis. Naast deze wereldberoemde musea heeft Amsterdam ook minder bekende musea die een bezoek meer dan waard zijn. Denk aan musea gewijd aan bijvoorbeeld woonboten, schelpen, tassen of klederdracht. Behalve de musea zijn er ook veel interessante galeries en tentoonstellingen te vinden.

Als toerist in eigen land mag een bezoek aan de Zaanse Schans ook wel bekend als ‘het windmolendorp’ niet ontbreken. Neem een kijkje in het industriële verleden van Nederland en wandel langs traditionele huizen, windmolens, pakhuizen en werkplaatsen.

Al met al is Amsterdam de perfecte thuisbasis voor een paar dagen weg in eigen land. Geniet van het zonnige weer en de zwoele zomeravonden.