nlendefrruesjazh-hantar

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

gingko_wordmark-thumbHotel Okura Amsterdam draagt graag haar steentje bij aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Dat doen we door zowel lokale initiatieven als landelijke organisaties te steunen. Financieel, maar ook met kennis en materiaal. Lees hier het gehele Sustainability Management Plan van Hotel Okura Amsterdam. Hieronder vindt u een overzicht van de projecten en organisaties waar wij mee samenwerken.

Emma Kinderziekenhuis

emma_kinderziekenhuisHet voornaamste goede doel dat Hotel Okura Amsterdam structureel steunt, is het Emma Kinderziekenhuis. Het ziekenhuis wordt niet alleen jaarlijks financieel gesteund. Maar ook de chefs bezoeken het ziekenhuis regelmatig, voor gourmetavonden met de kinderen waarbij Okura voor alle nodige ingrediënten zorgt. Ook is er een ‘Okura Suite’ en een ‘tienerkeuken’ gerealiseerd in het Emma Kinderziekenhuis.

De ‘Okura Suite’ is een belangrijk project voor het Emma Kinderziekenhuis AMC, waar in de afgelopen jaren ervaring is opgedaan met het creëren van ruimtes voor de familie. Zodat een klein gezin in het ziekenhuis kan verblijven tijdens de opname van een van de kinderen. Het samen zijn, samen ontbijten, samen slapen, samen de ziekte beleven, blijkt een geweldige steun te zijn. Deze positieve ervaring heeft ons ertoe gebracht om te proberen een kleine maisonnette te creëren in het Emma Kinderziekenhuis.

Op 28 februari 2004 organiseerde Hotel Okura Amsterdam in samenwerking met sponsoren een groots, internationaal liefdadigheidsdiner voor het Emma Kinderziekenhuis AMC te Amsterdam. De opbrengst kwam ten goede aan de bouw van een ?Okura Suite’ binnen het kinderziekenhuis. Het project is een vervolg op een actie uit 1998, toen Okura Hotel Amsterdam fl. 130.350 schonk aan het kinderziekenhuis voor de bouw van een ‘tienerkeuken’. Mede dankzij de steun van een groot aantal sponsoren, bedrijven en particulieren kunnen de patiëntjes nu naar hartenlust kokkerellen, hun verjaardag vieren met vriendjes of gezellig samen een video kijken. De kinderen hebben hiermee een plek gekregen waar ze zich ‘thuis’ kunnen voelen.

Stichting Streetcornerwork

stichting-streetcorner-workStichting Streetcornerwork helpt dakloze en verslaafde jongeren uit Amsterdam Zuid. En Hotel Okura Amsterdam helpt een handje mee met werkprojecten voor jongeren.

Skibb

Skibb wil de relatie tussen scholen en bedrijven in Amsterdam Oud Zuid verbeteren. Hotel Okura Amsterdam werkt hier graag aan mee. Daarom bezoeken elk jaar kinderen van basisscholen uit de directe omgeving Hotel Okura Amsterdam. Om bijvoorbeeld ijsjes te maken met onze Executive chefs of andere leuke activiteiten te doen. Zo maken de kinderen kennis met werken in een groot hotel.

Green Committee

Hotel Okura Amsterdam heeft sinds 2008 een ‘Green Committee’. Deze commissie is in het leven geroepen om de maatschappelijke betrokkenheid van Hotel Okura te vergroten. De ‘Green Committee’ zorgt dat al onze werkprocessen zo groen mogelijk zijn.

Stichting Laat een Container Varen

Hotel Okura Amsterdam schenkt haar verouderde meubilair aan Stichting Laat een Container Varen. Deze stichting biedt accommodaties aan opvanghuizen, bejaardentehuizen en ziekenhuizen in Suriname. Het meubilair van Hotel Okura Amsterdam komt hier zeer goed van pas.

Vis & Seizoen

Vis & Seizoen is een initiatief van onze visleverancier Jan van As. Executive Chef & Manager Onno Kokmeijer is Ambassadeur van dit project. Het Vis & Seizoen principe houdt in: Eet vis wanneer het verantwoord is en blijf ervanaf als deze met de voortplanting bezig is. Alle restaurants van Hotel Okura Amsterdam werken volgens dit principe, en dragen zodoende bij aan een verantwoorde visserij. Samen met Jan van As probeert Hotel Okura Amsterdam continu aandacht te vragen voor dit initiatief, en zo de bewustwording te vergroten.

Stichting AAP

stichting-aapOnze lege inkt-cartridges geven we aan Stichting AAP. Voor deze cartridges krijgt Stichting AAP een vergoeding, waarmee zij een groot deel van de verzorgingskosten van de dieren kunnen betalen. Goed voor het milieu, goed voor Stichting AAP.

Van Amsterdam Voor Amsterdam

Als lid van The Luxury Hotels of Amsterdam, organiseerden we samen met het Rode Kruis Amsterdam en JCI een benefietevenement ‘Van Amsterdam voor Amsterdam’ in het Koninklijke Concertgebouw. De opbrengst van deze avond kwam ten goede aan kwetsbare Amsterdammers in een sociaal isolement. Bekijk hier een compilatie van het benefietevenement.

Close

Online reserveren

Ontvang 10% korting op de best beschikbare prijzen met promocode OkuraVIP

Of bel: +31(0)20 678 7111