nlendefrruesjazh-hantar

Renovatie conferentie- en evenementenverdieping Hotel Okura Amsterdam voltooid

Amsterdam, 6 oktober 2011 – Hotel Okura Amsterdam heeft een omvangrijke renovatie van de conferentie-etage voltooid. De ‘look & feel’ van zowel de Grand Ballroom, de Heian Room en de Sakura Room als van de foyers en de boardroom zijn compleet vernieuwd. Het hotel viert de afronding van de renovatie – in combinatie met haar 40-jarig bestaan – op feestelijke wijze. Gasten die in december en januari gebruik maken van de vernieuwde conferentiezalen zullen met een gratis welkomstcocktail worden ontvangen.*

Designer Jan Wilson, eigenaresse van RPW Design, liet zich door de directe omgeving van het hotel inspireren: “De zonnestralen die het hotel door de bomen langs het kanaal bereiken, tekenen de zalen op heel bijzondere wijze. Lichtval en schaduwen creëren een sfeer die kenmerkend is voor Nederland en voor Amsterdam in het bijzonder. Dit zachte kleurenpalet diende als uitgangspunt voor het ontwerp.” Wilson ontwierp eerder THE SUITE en de Superior Rooms die onze standaard kamers vertegenwoordigt. Serre Restaurant, de lobby en Lobby bar zijn eveneens van haar hand.

Het design van de conferentiezalen, in veertien verschillende groentinten en met speciale lichteffecten, straalt een rustgevende sfeer uit die kenmerkend is voor het Okura – Europees met een licht Japanse invloed. In het lichtplan van de Grand Ballroom en de Heian zaal is LED verlichting opgenomen, deze LED verlichting kan in een mum van tijd in 30 verschillende kleurschakeringen worden aangepast om zo de zaal naar de gewenste sfeer in te richten.

Zakelijk en feestelijk

De zalen zijn voorzien van beamers en schermen en daardoor niet alleen geschikt voor videoconferences en vergaderingen, maar ook voor recepties en feestelijke bijeenkomsten. De foyer is uitgerust met het 55-inch iOkura multi-touch screen, dat gasten een uitgebreide rondleiding door het hotel biedt. Het scherm kan gepersonaliseerd worden met logo’s en foto’s. Bijna alle vergaderruimten zijn gelegen op de eerste etage. De ruimtes worden verlicht door een ruime hoeveelheid daglicht.
De Grand Ballroom, met een oppervlakte van 900m2 en uitzicht op het Amstelkanaal, vormt behalve voor grootschalige vergaderingen ook een uitzonderlijk decor voor diners, cocktail recepties en bruiloften. Hotel Okura Amsterdam is een officiële trouwlocatie en faciliteert complete bruiloften.

Over de zalenfaciliteiten

De gehele eerste etage van het Okura beslaat 2.800m2 en bestaat uit negentien zalen en twee foyers, waarmee het geschikt is voor congressen, productpresentaties, diners en feestavonden tot 1.500 personen. Door de aanwezigheid van een eigen ingang, een vrachtlift en twee keukens kunnen spectaculaire evenementen georganiseerd worden in de Grand Ballroom. Hotel Okura Amsterdam beschikt ook over een Business Center en een audiovisuele afdeling. De ruime parkeergelegenheid en goede bereikbaarheid maken het totaal pakket compleet.

* Op basis van beschikbaarheid

Boardroom

New_Grand_Ballroom

 

NOOT VOOR DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE:
Neem voor verdere informatie en/of beeldmateriaal van Hotel Okura Amsterdam contact op met: Melissa Peters – Manager Marketing & Communications T: 020 – 67 87 487 E: peters@okura.nl W: www.okura.nl

Close

Online reserveren

Ontvang 10% korting op de best beschikbare prijzen met promocode OkuraVIP

Of bel: +31(0)20 678 7111