nlendefrruesjazh-hantar

Bib Gourmand onderscheiding voor Serre Restaurant — Inspired by Ciel Bleu

Drie restaurants van Hotel Okura Amsterdam onderscheiden door Michelin

Amsterdam, 7 november 2011 — Vandaag heeft Okura’s Serre Restaurant een Bib Gourmand onderscheiding van Michelin ontvangen. Serre Restaurant heeft deze onderscheiding over mogen nemen van de voormalige Le Camelia Brasserie. Naast het Franse tweesterren Ciel Bleu Restaurant en het traditioneel Japanse Yamazato Restaurant, trotse bezitter van één Michelinster, is Serre Restaurant daarmee het derde restaurant binnen Hotel Okura Amsterdam dat bekroond is door Michelin. Om dit te vieren wordt het Bibendum-menu van 7 tot en met 15 november kosteloos uitgebreid met een feestelijke vierde gang.

Marc van der Tang, Chef de Cuisine van Serre Restaurant: “Door het neerzetten van een perfecte verhouding tussen prijs, kwaliteit en creativiteit in de vorm van het Bibendum-menu, hoopten we de Bib Gourmand te mogen overnemen. Het is geweldig dat we deze erkenning van Michelin krijgen.”

Serre Restaurant opende begin 2011 haar deuren. Het internationale restaurant laat zich inspireren door Ciel Bleu, waarbij de kwaliteit en uitvoering in de stijl van het tweesterrenrestaurant zijn, op een luchtige wijze gepresenteerd. Hierdoor kan een breed publiek kennis maken met de basis van Ciel Bleu’s keuken.

Een Bib Gourmand onderscheiding geeft aan dat een restaurant een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft. Daarbij hanteert Michelin in Amsterdam een prijs van € 36,- voor een driegangenmenu (exclusief dranken). In Serre Restaurant kunnen gasten voor € 35,- genieten van het Bibendum-menu. Daarnaast is ook Serre’s Bentobox een aanrader, het signatuurgerecht van het restaurant. Met deze luxe lunchbox kunnen gasten binnen 50 minuten een volledige lunch van vis,- vlees-, en groentegerechten en zelfs een dessert nuttigen.

Serre Restaurant is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur. Reserveren kan via serre@okura.nl of 020 6787 450.

Over de restaurants en bars van Hotel Okura Amsterdam

Naast Serre Restaurant heeft Hotel Okura Amsterdam drie andere restaurants. Op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam vindt men twee Japanse restaurants – Teppanyaki Restaurant Sazanka waar gerechten voor de ogen van de gast bereid worden, en het traditioneel Japanse Yamazato Restaurant. Dit Japanse specialiteitenrestaurant is sinds 2002 de trotse bezitter van een Michelinster en is daarmee het eerste traditionele Japanse restaurant met één ster in Europa. Het eigenzinnige Franse Ciel Bleu Restaurant op de 23ste etage van het hotel is sinds 2007 bekroond met twee Michelinsterren en biedt een panoramisch uitzicht over de stad. Verder beschikt het hotel over twee bars waaronder de Twenty Third Bar die is uitgeroepen tot beste cocktailbar van Nederland. In het culinaire centrum ‘Taste of Okura’ geven Okura’s chefs kookworkshops terwijl de sommeliers uitleggen hoe de culinaire creaties met wijn of sake te combineren zijn.

/////

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Saskia van de Sanden / Marketing & Communications Officer

T: 020 – 67 87 488 E: vandesanden@okura.nl W: www.okura.nl/persinformatie

Close

Online reserveren

Ontvang 10% korting op de best beschikbare prijzen met promocode OkuraVIP

Of bel: +31(0)20 678 7111