nlendefrruesjazh-hantar

Amerikaanse chef Philippe Striffeler kookt mee in Serre Restaurant

Californische weken in restaurant van Hotel Okura Amsterdam  

Amsterdam, 30 mei 2013 — Het keukenteam van Serre Restaurant krijgt vanaf 20 juni internationale versterking van de gelauwerde gastchef Philippe Striffeler van Hotel Nikko San Francisco. De chef van het Amerikaanse zusterhotel van Hotel Okura Amsterdam heeft voor zijn komst naar Nederland een menu met Californische invloeden samengesteld. Striffeler kookt een aantal dagen mee in de keuken van Serre Restaurant, waarbij hij de geheimen van de Californische keuken met Chef de Cuisine Marc van der Tang deelt. Zijn komst is het startsein van de Californische weken in Serre Restaurant. Het speciale menu blijft nog tot en met 7 juli 2013 op de kaart staan.

Achtergrond Striffeler

Philippe Striffeler is F&B director van Hotel Nikko San Francisco, behorend tot de Okura-groep. Daarnaast is hij Executive Chef van het in Hotel Nikko gevestigde Anzu Restaurant, dat bekend staat om zijn duurzame, organische Californische keuken met Aziatische invloeden. De van oorsprong Zwitserse Striffeler begon zijn carrière als leerling bij gerenommeerde chefs, onder wie Jean Troisgros (Restaurant Troigros, Frankrijk), Roger Vergé (Moulin de Mougins, Frankrijk) en Norbert Ziojen (Norbert Restaurant, Zwitserland). Daarna breidde hij zijn internationale werkervaring uit in onder meer Azië, Saudi-Arabië en Japan. Tijdens zijn lange staat van dienst is Striffeler veelvuldig onderscheiden voor zijn prestaties, waaronder de Hotel Hero Lifetime Achievement Award van het Hotel Council of San Francisco.

Californische weken

De samenwerking met zusterhotel Nikko San Francisco is het startsein van de Californische weken in Serre Restaurant. Chefs Striffeler en Van der Tang bereiden een Californisch menu met onder andere de San Francisco Cioppino; de bekende stoof met zeevruchten, geserveerd met zuurdesembrood en knoflookschuim. De gastchef kookt van 20 tot 23 juni mee in de keuken van Van der Tang. Daarna blijft het speciale menu nog beschikbaar tot en met 7 juli 2013. Een driegangenmenu kost € 35,-, een viergangenmenu € 46,50. Het menu kan uitgebreid worden met een bijpassend wijnarrangement voor respectievelijk € 22,- of € 29,50. Voor reserveringen kan men contact opnemen met de afdeling restaurantreserveringen: 020 6787 450 of serre@okura.nl.

Over Hotel Okura Amsterdam

Hotel Okura Amsterdam ligt vlakbij vele culturele bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over 300 luxueuze kamers waaronder de grootste (485m2) en meest luxe suite van de Benelux. In Hotel Okura Amsterdam bevinden zich vier restaurants waarvan er twee bekroond zijn met Michelinster(ren). Op de begane grond bevinden zich twee Japanse restaurants: Teppanyaki Restaurant Sazanka waar gerechten voor de ogen van de gast bereid worden en het traditioneel Japanse Yamazato Restaurant bekroond met een Michelinster. Het Serre Restaurant – Inspired by Ciel Bleu is gewaardeerd met een Bib Gourmand. Het internationale en innovatieve tweesterren Ciel Bleu Restaurant op de 23ste etage van het hotel biedt een panoramisch uitzicht over de stad. In de kookstudio ‘Taste of Okura’ bereidt de gast zelf gerechten van Okura’s chefs terwijl de sommeliers uitleggen hoe de culinaire creaties met wijn of sake te combineren zijn.Verder beschikt het hotel over twee bars waaronder de Twenty Third Bar die is uitgeroepen tot beste cocktailbar van Nederland. Voor ontspanning kunnen gasten terecht in Nagomi Spa and Health.

//////

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Joyce Aerts / Manager Marketing & Communications

T: 020 – 67 87 487 E: aerts@okura.nl W: www.okura.nl/persinformatie

Striffeler_in_Okura

Close

Online reserveren

Ontvang 10% korting op de best beschikbare prijzen met promocode OkuraVIP

Of bel: +31(0)20 678 7111