nlendefrruesjazh-hantar
Serre Take Away

Okura’s Serre Restaurant lanceert ‘sail away’ menu

 

Amsterdam, 8 mei 2014 – Serre Restaurant, één van de vijf restaurants van Hotel Okura Amsterdam, heeft een nieuw menu geïntroduceerd: het sail away menu. Met dit menu kunnen gasten ook op het water genieten van de gerechten van chef de cuisine Marc van der Tang. De privé-aanlegsteiger aan het Amstelkanaal maakt het mogelijk om de gerechten eenvoudig bij Serre Restaurant op te halen.

 

Bentobox op het water

Één van Serre’s signatuurgerechten is de bentobox; geënt op de Japanse lunchbox vol heerlijkheden biedt deze box een complete maaltijd die in één keer wordt geserveerd en het daardoor mogelijk maakt om binnen een uur een volledige lunch te nuttigen. Serre’s bentobox is nu ook mee te nemen op het water. In een speciaal ontworpen box wordt een viergangenmenu geserveerd, bestaande uit een caesar salade, steak tartare, halve Canadese kreeft en een aardbeiendessert. Daarnaast staan op het sail away menu oesters, charcuterie en diverse wijnen en prosecco’s.

 

Privé-aanlegsteiger

Het idee voor de sail away ontstond vorige zomer. Van der Tang: “Op zonnige dagen ben ik veel op het terras te vinden om kreeft en andere gerechten op de barbecue te bereiden. De vele boten die dagelijks langs varen brachten me op het idee om ook voor de waterliefhebbers een menu te maken. Onze eigen aanlegsteiger zorgt ervoor dat ze gemakkelijk kunnen aanmeren om hun gerechten op te halen. Zo kunnen ze Serre meenemen op de boot.”

 

Inspired by Ciel Bleu

De gerechten van het sail away menu zijn duidelijk geïnspireerd op Ciel Bleu. Marc van der Tang begon zijn carrière in het Okura in dat tweesterrenrestaurant en heeft nog een nauwe samenwerking met zijn voormalige directe collega’s. Niet voor niets zijn invloeden van het sterrenrestaurant terug te vinden in de gerechten van Serre. Hierdoor is proeven op sterrenniveau toegankelijk voor een breed publiek. Met de introductie van het sail away menu kan men ook op het water genieten van de gerechten die met een Bib Gourmand zijn gewaardeerd, Michelins beloning voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Bestellen

Het menu is de hele zomer telefonisch te bestellen. Om verzekerd te zijn van een sail away menu is het raadzaam dit voor 22.00 uur de dag van te voren te doen. Serre’s team zorgt er dan voor dat het op het aangegeven tijdstip klaarstaat bij de steiger. Voor reserveringen kan men contact opnemen met het restaurant via 020 – 67 87 487.

 

Over Hotel Okura Amsterdam

Okura Hotels & Resorts is een internationale keten van 25 vijfsterren hotels. Het eerste hotel werd in 1962 geopend in Tokyo. De oprichters streefden ernaar hun gasten de allerbeste hotelervaring ter wereld te bieden. Dat is tot op de dag van vandaag de basisfilosofie: het bieden van de beste accommodatie, de beste keuken en de beste service. Dat doet Okura wereldwijd met bijna 8.400 medewerkers die trots zijn bij Okura te werken, van wie 385 in Okura Amsterdam. Hotel Okura Amsterdam is het enige Okura in Europa. Het biedt haar gasten hoogstaande hotelaccommodatie, waaronder de grootste hotelsuite in de Benelux, culinaire verwennerij met keuze uit verschillende Michelin-sterrenrestaurants en ultramoderne spa-faciliteiten. Hotel Okura Amsterdam ligt op korte afstand van het historische centrum van Amsterdam.

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Joyce Aerts, Manager Marketing & Communications

T: 020 – 67 87 487 E: aerts@okura.nl W: www.okura.nl/persinformatie

 

 

Close

Online reserveren

Ontvang 10% korting op de best beschikbare prijzen met promocode OkuraVIP

Of bel: +31(0)20 678 7111