nlendefrruesjazh-hantar
Japans Restaurant Amsterdam - Yamazato

Authentieke Japanse keuken

Drie decennia geleden introduceerde Hotel Okura Amsterdam voor het eerst een kookstijl in Europa, waarvoor nog maar weinig begrip bestond; de zeer kostbare haute cuisine van Japan: kaiseki ryōri. Door de enorme investering en volharding van alle betrokkenen is het gelukt om te voldoen aan de hoogste Japanse maatstaven en is er erkenning gekomen voor deze eerder onbekende culinaire poëzie. Het traditionele Japanse Restaurant Yamazato op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam; de plek bij uitstek om te genieten van de authentieke Japanse keuken.

Japanse haute cuisine

De keuken is deels beïnvloed door het ritueel van de Japanse theeceremonie waarbij de zen-filosofie van beheersing en minimalisme wordt uitgedragen. Ook het honzen banket, de grandioze manier van eten van de middeleeuwse aristocratie waarbij een groot aantal gerechten geserveerd worden op verschillende tafeltjes, ligt ten grondslag aan de Japanse haute cuisine zoals we die nu kennen.

TRADITIONELE BEDIENING

Het typisch Japanse karakter van Yamazato vindt u ook terug in de bediening. In traditionele kimono geklede Japanse serveersters bedienen u op uiterst elegante en voorkomende wijze. Zij zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en dragen ertoe bij dat u zich voor een moment in Japan waant.

 

Reserveer uw tafel online

Of bel: +31(0)20 678 7450