nlendefrruesjazh-hantar
Ciel Bleu Restaurant - Amsterdam

Sinds 2003 heeft Onno Kokmeijer de leiding in het Ciel Bleu Restaurant. Toen hij werd gevraagd om Ciel Bleu te leiden, wist hij meteen dat hij Arjan Speelman als Chef de Cuisine in zijn keuken wilde. Hoewel ze tegenpolen zijn, vullen ze elkaar perfect aan. Arjans creativiteit en focus op smaakcombinaties sluit goed aan bij Onno’s praktische instelling; Onno kijkt of het haalbaar is om het gerecht elke avond opnieuw te maken, ook als het spitsuur is. Arjan geeft de opzet, Onno verfijnt de gerechten en focust zich op het visuele aspect: de opmaak van het bord, het type bord en de manier van serveren. Beiden hebben internationaal veel kennis opgedaan en doordat Onno en Arjan zo verschillend denken, komen de meest creatieve gerechten tot stand. Een ijzersterk team dat in 2005 hun eerste Michelinster kreeg en dit binnen twee jaar uitbreidde met een tweede ster.

Gastheerschap

Het restaurantteam staat sinds 2007 onder leiding van Pasquinel Kolk en Noël Vanwittenbergh. Wanneer de deuren van de lift sluiten en u het restaurant binnenloopt, ervaart u Amsterdam vanuit een nieuwe dimensie. Geflankeerd door het spectaculaire uitzicht zorgt Pasquinel Kolk er met de restaurantbrigade voor dat het u aan niets ontbreekt. Door zijn frivole, vrije manier van denken geeft Kolk zijn eigen invulling aan het gastheerschap waarmee hij zowel de zakelijke gast als de foodie op zijn gemak stelt.

Innovatieve wijnen

SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh is verantwoordelijk voor de zorgvuldig samengestelde wijnselectie van Ciel Bleu. Naast klassieke wijnen uit de grote wijnstreken, heeft Vanwittenbergh gezorgd voor een ruime vertegenwoordiging aan innovatieve wijnen, veelal van jonge wijnhuizen uit de nieuwe wijnlanden. De gerechten en wijnen worden samen geproefd met de chefs waardoor er in de eerste plaats balans ontstaat tussen wijn en spijs. Een beetje spanning maakt het persoonlijke wijnadvies uiteraard des te aantrekkelijker.

 

Reserveer uw tafel online

Of bel: +31(0)20 678 7450