nlendefrruesjazh-hantar
Ciel Bleu 180

Ciel Bleu meest gastvrije restaurant van Nederland 2014

Ciel Bleu, het tweesterrenrestaurant van het Hotel Okura in Amsterdam, is tijdens Horecava 2014 verkozen tot Meest Gastvrije Restaurant van Nederland. Guido van Woerkom, hoofddirecteur van ANWB, reikte aan Pasquinel Kolk, servicemanager van Ciel Bleu, de Restaurant Gastvrijheid Award met Oorkonde uit.

Jury-rapport
De jury was uiterst lovend in haar verkorte rapportage: “De ontvangst is zeer professioneel. Vanaf het moment dat we binnenkomen worden we maximaal ontzorgd en in de watten gelegd. De uitleg van de gerechten is exceptioneel! De sommelier vertelt vol passie over de wijnen. De service verloopt op een natuurlijke wijze, zonder dat het plichtmatig overkomt. Zelfs het afscheid is uitzonderlijk, de lift wordt voor je geopend. In dit restaurant is sprake van werkelijk excellente beleving en excellent teamwork”.

Initiatief van Gastvrijheidsgilde
De verkiezing is een initiatief van het Gastvrijheidsgilde, de ANWB en IENS. Zij willen met dit initiatief het belang van excellente gastvrijheid in Nederland ondersteunen en een podium geven. De genomineerde restaurants dienen als voorbeeld voor collega’s in de horeca maar ook voor het gehele Nederlandse bedrijfsleven.

In totaal zijn honderdvijfenveertig restaurants genomineerd op basis van gegevens van IENS op het gebied van service. Er zijn twee categorieën onderscheiden: restaurants met een menuprijs tot € 50,- en restaurants met een menuprijs boven € 50,-. De bedrijven die het hoogst scoren op het aspect ‘service’ zijn door professionals van het Gastvrijheidsgilde bezocht. De mystery-guests beoordeelden het bedrijf uitsluitend op het gastvrije gedrag, van reservering, welkom en verblijf tot en met afscheid.

Een verkiezingscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de ANWB, IENS en het Gastvrijheidsgilde, bepaalde op basis van de rapportages van de mystery-guests en gegevens van IENS voor beide prijsklassen een top vijf.

De top 5 in de categorie restaurants beneden € 50 bestond uit de restaurants:
Herberg van Smallingerland in Rottevalle
Royal Mandarin in Hilversum
Mekar Sari in Den Haag
Rhodos in Leiden
Het Jachthuis in Hoog Soeren.

In deze categorie eindigde Het Jachthuis op nr. 1, Herberg van Smallingerland op nr. 2 en Royal Mandarin op nr. 3.

De top 5 in de categorie restaurants boven € 50 bestond uit de restaurants:
Ciel Bleu (Hotel Okura) in Amsterdam
Boreas in Heeze
Vinkeles (the Dylan hotel) in Amsterdam
Inter Scaldes in Kruiningen
Le Restaurant in Amsterdam

In deze categorie eindigde Ciel Bleu op nr.1, Boreas op nr. 2 en Vinkeles op nr. 3.

 

Close

Online reserveren

Ontvang 10% korting op de best beschikbare prijzen met promocode OkuraVIP

Of bel: +31(0)20 678 7111