nlendefrruesjazh-hantar
Team van Sazanka ontvangt Michelin ster Okura

Nieuws

Teppanyaki Restaurant Sazanka bekroond met Michelinster

Vier restaurants van Hotel Okura Amsterdam bekroond door Michelin

Het Japanse Teppanyaki Restaurant Sazanka van Hotel Okura Amsterdam is bekroond met een Michelinster, waarmee het totale aantal sterren in het hotel op vier uitkomt. Ciel Bleu Restaurant behield namelijk zijn twee sterren en ook Yamazato werd weer een ster toebedeeld. Met ook een Bib Gourmand voor Serre Restaurant betekent dat dat alle vier de restaurants van het hotel onderscheiden zijn door Michelin; een unicum in Nederland.

General Manager Emmy Stoel: “Het team heeft hier lang naartoe gewerkt, maar eerlijk gezegd kwam het vandaag nog wel als een heel grote verrassing. Vier Michelinsterren en een Bib Gourmand onder één dak, dat zegt iets over onze culinaire kwaliteiten. Daar ben ik echt heel erg trots op; het is een mooie bekroning voor de kwaliteit waarvoor we staan.”

Teppanyaki betekent letterlijk ‘grillen op de bakplaat’, in Japan van oorsprong de oudste manier om eten te bereiden. In Japan is de teppanyaki-keuken erg populair, mede doordat de gerechten voor de ogen van de gast bereidt worden. Het interieur van Sazanka is eigentijds Japans waarbij de belangrijke rol die de natuur speelt in het dagelijks leven van de Japanner wordt weerspiegelt. De elf teppan-bakplaten bieden elk plaats aan zeven tot tien perso­nen en zijn geschikt voor zakelijke en feestelijke bijeenkomsten. Tevens is het mogelijk om een privé-ruimte te reserveren.

 

 

Close

Online reserveren

Ontvang 10% korting op de best beschikbare prijzen met promocode OkuraVIP

Of bel: +31(0)20 678 7111