nlendefrruesjazh-hantar

Grootste barometer van Nederland voorzien van ledverlichting

Hotel Okura Amsterdam kiest voor milieuvriendelijk alternatief

Amsterdam, 31 januari 2012 — Met de installatie van ledverlichting in de barometer op het dak, zorgt Hotel Okura Amsterdam ervoor dat de toren op een milieuvriendelijke manier verlicht is. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat hoog in het vaandel van het hotel en het verminderen van het energiegebruik is hier een essentieel onderdeel van. President en General Manager Marcel van Aelst: “Voor ons is MVO een manier om een hotel te runnen met aandacht voor de economische resultaten, respect voor de mensen binnen en buiten het hotel en oog voor de gevolgen van het hotel op het milieu. Het vervangen van neonlichten door ledverlichting vermindert het energiegebruik en past hierdoor perfect in ons MVO beleid.” 

 

Barometer_bij_speciale_gelegenheden_Small_copyAl 40 jaar torent het 75 meter hoge gebouw ver boven de grachtengordels uit en neemt een markante plaats in de skyline van Amsterdam in. Na zonsondergang ontsteekt het hotel haar ledverlichting. De barometer geeft met de kleuren blauw, groen of wit de weersvoorspelling voor de volgende dag aan. Bij blauw licht kunnen we een zonnige dag verwachten. Wanneer de barometer groen gekleurd is, geeft dit aan dat er slecht weer op komst is. Bij een witte kleur kunnen we op wisselvallig weer rekenen.

Door de installatie van ledverlichting zijn veel meer kleurcombinaties mogelijk dan in het verleden. Bij speciale evenementen in het hotel toont de barometer een regenboog aan kleuren. Bij feestelijke gelegenheden als bijvoorbeeld Koninginnenacht kunnen ook andere kleuren worden verwacht.

Over Hotel Okura Amsterdam

Hotel Okura Amsterdam, gelegen aan de rand van het centrum, ligt vlakbij vele culturele bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over 300 luxueuze kamers waaronder de grootste (485m2) en meest luxe suite van de Benelux. In Hotel Okura Amsterdam bevinden zich vier restaurants waarvan er twee bekroond zijn met Michelinster(ren). Op de begane grond twee Japanse restaurants: Teppanyaki Restaurant Sazanka waar gerechten voor de ogen van de gast bereid worden en het traditioneel Japanse Yamazato Restaurant. Het Serre Restaurant – Inspired by Ciel Bleu is gewaardeerd met een Bib Gourmand. Het eigenzinnige Franse tweesterren Ciel Bleu Restaurant op de 23ste etage van het hotel biedt een panoramisch uitzicht over de stad. Verder beschikt het hotel over twee bars waaronder de Twenty Third Bar die is uitgeroepen tot beste cocktailbar van Nederland en een Executive Health Club. In de kookstudio ‘Taste of Okura’ bereidt de gast zelf gerechten van Okura’s chefs terwijl de sommeliers uitleggen hoe de culinaire creaties met wijn of sake te combineren zijn.

////
Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Saskia van de Sanden / Marketing & Communications Officer

T: 020 – 67 87 488 E: vandesanden@okura.nl W: www.okura.nl/persinformatie

Close

Online reservation

Get 10% off the best daily rates with promo code OkuraVIP

Or call +31(0)20 678 7111