nlendefrruesjazh-hantar

Inoue-ryu Kyo-mai

Op 11 oktober vindt er een zeer uniek diner plaats in Hotel Okura Amsterdam. Voor het eerst in de geschiedenis worden de traditionele technieken van kyo-mai buiten Japan getoond. Deze traditioneel Japanse dans ontstond in de 17e eeuw en vertolkt de elegante en verfijnde gebruiken die met het keizerrijk in Kyoto worden geassocieerd.

De dans wordt uitgevoerd door zogeheten maiko en geiko. Als professionele vermakers zijn zij aanwezig bij diners en speciale gelegenheden om gasten op hun gemak te stellen. Geiko weiden hun dagen aan het bestuderen van verschillende kunsten, zoals het dansen van kyo-mai, het bespelen van de shamisen (een driesnarig Japanse instrument) en het beheersen van het Kyoto-dialect, ongeacht hun geboorteplaats. Maiko zijn leerling geiko en zijn meestal tussen de 15 en 20 jaar oud.

Een delegatie van zeven maiko en geiko is aanwezig in Hotel Okura Amsterdam tijdens een speciaal diner ter ere van het  10-jarig jubileum van Yamazato’s Michelinster. In 2002 was Yamazato, onder leiding van Executive Chef Akira Oshima, het eerste traditioneel Japanse restaurant in Europa dat bekroond werd met een Michelinster. Toen Masanori Tomikawa de dagelijkse leiding in 2010 overnam van Oshima-san behield het restaurant de Michelinster. Voor dit eenmalige evenement zullen maiko en geiko Yamazato’s verfijnde gerechten aanvullen met een opvoering van de Inoue-ryu stijl van de kyo-mai. Vernoemd naar Yachiyo Inoue, een van de twee meesters van kyo-mai, is de Inoue-ryu kyo-mai een unieke stijl van de traditionele dans die gekenmerkt wordt door een slepende beweging van de voet.
Chef Tomikawa presenteert een exclusief zesgangendiner inclusief drankjes en Japans entertainment voor € 295,00 per persoon. Er is een beperkt aantal plaatsten beschikbaar. Bel voor reserveringen naar 020 6787 450 of stuur een e-mail aan yamazato@okura.nl.
Datum:   Donderdag 11 oktober 2012, 18.00 uur
Dress code:  Tenue de ville
Tafelindeling:  Tafels voor 10 personen zijn beschikbaar

Kyo_mai_website

Close

Online reservation

Get 10% off the best daily rates with promo code OkuraVIP

Or call +31(0)20 678 7111