nlendefrruesjazh-hantar
himg_i331

Musea in Amsterdam

Keuze van de conciërge

Er is geen enkele stad ter wereld die zoveel musea per vierkante kilometer heeft als Amsterdam. De museum server is een internetplatform voor Nederlandse musea. Een uitgebreide index leidt u naar de informatiepagina´s, homepages en websites van meer dan 250 musea in Nederland. Bekende musea in Amsterdam zijn:
Rond het Museumplein, op een steenworp afstand van elkaar, staan de Grote Drie:

Rijksmuseum

Rijksmuseum Dit museum herbergt de beroemde Nachtwacht van Rembrandt en daarnaast nog een groot aantal andere schilderijen van deze meester. Het Rijksmuseum bezit ´s werelds grootste verzameling Nederlandse meesters. U moet zeker een dag uittrekken voor dit culturele feest.

Van Gogh Museum

Van_Gogh_Museum_gebouw In dit museum worden, naast 200 opmerkelijke schilderijen, de gekwelde tekeningen en geschriften van Vincent van Gogh tentoongesteld. Het biedt inzicht in zijn leven en werk.

Stedelijk Museum

Stedelijk_museum_Amsterdam In het Stedelijk Museum voor Moderne Kunst kunt u meer dan 1000 moderne kunstwerken bekijken, die variëren van impressionisme en expressionisme tot pop en minimalisme. Het Stedelijk Museum bezit onder andere schilderijen van Cézanne, Chagall, Picasso en Moret.

Anne Frank Huis

Anne_frank_huis Dit museum is een gedenkteken voor de schrijfster van het befaamde dagboek, haar familie en vier andere Joden die in de Tweede Wereldoorlog onderdoken voor de Nazi’s. De tentoonstelling omvat delen uit het dagboek van Anne Frank, alsmede historische foto’s en informatieve exposities op het gebied van racisme en antisemitisme.

Nederlands scheepvaart museum

Scheepvaartmuseum

Een belangrijk maritiem museum, dat is gehuisvest in een van de prachtige hoofdkantoren van de Nederlandsche Oostindische Compagnie. Hier kunt u onder andere een replica van een 18e-eeuwse Oost-Indiëvaarder op ware grootte bezichtigen.

Koninklijk Paleis

Koninklijk_Paleis_Amsterdam Het Koninklijk Paleis op de Dam, dat door Jacob van Campen in de klassieke Nederlandse stijl werd gebouwd, bezit prachtige staatsiezalen, beelden en schilderijen van de volgelingen van Rembrandt.

 

Close

Online reserveren

Ontvang 10% korting op de best beschikbare prijzen met promocode OkuraVIP

Of bel: +31(0)20 678 7111